Toelatingseisen

Havo/VWO

Voor zowel HAVO als VWO geldt dat je met alle profielen direct toelaatbaar bent. Mits je natuurlijk geslaagd bent.

MBO

Na het mbo (niveau 4) kun je doorstuderen aan het HBO. Daarbij maakt jouw vooropleiding niet uit.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de opleidingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het toelatingsonderzoek 21+ haalt. Schrijf je in via Studielink en geef je meteen op voor het onderzoek.

Handig om te weten

Aan het begin van je opleiding leer je je studieloopbaanbegeleider (ook wel SLB’er of mentor genoemd) kennen. Met jouw mentor heb je elke 2 weken een individueel gesprek waar je jouw voortgang bespreekt en kijkt waar je tegen aan loopt en wat er goed gaat.

Jouw mentor zie je ook tijdens de lestijden en er is altijd ruimte om dingen te bespreken.

Ook kan je vragen een om een SLB+ begeleider als je moeite hebt met plannen en organiseren. Deze persoon is er voor getraind en zal je helpen met de dingen waar je tegenaan loopt. Het aanvragen van een SLB+ begeleider kan via de decaan, als je al weet dat je het nodig gaat hebben kan je het ook bij de inschrijving aangeven en dan wordt er direct een gesprek gepland.

Je betaalt collegegeld. Ben je benieuwd hoeveel je moet betalen? Dat bereken je heel eenvoudig met de collegegeldmeter. Meer weten? Kijk op de pagina collegegeld.

Voor Open-ICT heb je geen schoolboeken nodig of andere extra’s. Het enige wat je nodig hebt is een goed werkende laptop die middelmatige tot zware programma’s aankan. Welk besturingssysteem erop staat maakt niet uit, als het maar een recente 64-bit versie is. 

Aan het einde van je eerste studiejaar krijg je een bindend studieadvies. Om door te kunnen stromen naar het tweede jaar heb je minimaal 50 studiepunten nodig. Haal je dit niet, dan moet je stoppen met de opleiding. Als je alle 60 punten binnen hebt, heb je je propedeuse gehaald. 

Bij Open-ICT heb je 4 beoordelingsmomenten. Bij het 1e en het 3e beoordelingsmoment wordt er alleen gekeken naar het product ontwikkeling en kan je 10 punten verdienen. Bij het 2e en het 4e beoordelingsmoment, aan het einde van het project, wordt er gekeken naar het product en je voortgang. Bij die momenten kan je 20 punten verdienen. Als je je punten een keer niet hebt gehaald kan je het de volgende periode inhalen, hoe je dit doet bespreek je met jouw mentor. 

Heb je nog vragen

Heb jij al de informatie over onze opleiding al bekeken maar heb je nog vragen of opmerkingen? 

Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk reageren. Houd daarbij rekening met kantoortijden (ma t/m vrij 9.00 tot 17.00)

Om een meeloop dag in te plannen kun je hieronder klikken.

 

Contact opnemen